Verslag van een drukke werkdag

Ik schrijf, of liever gezegd -type-, nog wat tekst om net te doen alsof ik aan het werk ben terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is.
Hoewel, wat is werk eigenlijk? Moet je iets doen om aan het werk te zijn, of is het genoeg om achter je bureau op je werk te zitten. In het weekend zeg je dat je naar je werk gaat, maar je kunt ook zeggen dat je ‘aan het werk gaat’, maar niemand zegt het zo omdat dit betekent dat je dan daadwerkelijk iets doet. Naar het werk gaan betekent dat je naar een plek gaat en niet dat je per se daar productief hoeft te zijn.
Ik denk daarom dat het volstrekt te rechtvaardigen is om helemaal niets te doen als je op je werk zit (vreemde uitdrukking eigenlijk, ik zit op een stoel maar ik voel niets anders dan de zachte zitting?).

Ondertussen dwalen mijn gedachten af en klinkt het zachte geklets van mijn collega’s als een fris kabbelend bergbeekje. Wat is werken toch heerlijk ontspannend. Ik ben erg benieuwd naar wat nu toch dat belangrijke nieuws is waar de HR manager vanmiddag met me wil bespreken, zou ik misschien promotie krijgen?

Ik schrijf maar nog wat meer tekst, het moet niet gekker worden! Straks denken mijn collega’s nog dat ik bij allerlei geheime nieuwe projecten betrokken ben waar zij niets van mogen weten! Ze deden al zo raar toen ik zei dat ik vanmiddag met de HR manager ga praten. Wat een gedoe is werken toch! Ik denk dat ik maar even naar de wc ga, ik ben pas vier keer geweest vandaag en ik ben vast van plan om mijn highscore patiencen op mijn mobiele telefoon een dezer dagen flink te verbeteren…

Zo, weer een half uurtje verder, ik denk dat ik maar eens een kopje koffie ga halen…

Nou dat was gezellig zeg! Ik wist helemaal niet dat Jaap van de boekhouding zo’n vervent sportvisser was! Erg boeiend om te horen hoe hij gisteravond maar liefst twee witvissen heeft gevangen in de sloot achter de kerk in de Leeuwenstaat waar hij altijd tussen de rij geparkeerde auto’s zijn fiets parkeert zodat hij een goede plek heeft om zijn viskist neer te zetten. Jammer dat de strubbelingen met de buurtbewoners over het gebruik van deze parkeerplek zoveel strubbelingen met zich meebrengt, zo wordt een ontspannend vis-avondje toch wel een erg stressvolle gebeurtenis.

He een email!, in welke map zal ik deze eens archiveren? Er is vast toch wel iemand tussen de negentien ontvangers die ervoor zal zorgen dat Theo zijn project voortgangsrapport krijgt? Ja, de map ‘Projecten’ lijkt me wel een goede om deze mail in te plaatsen. Of zal ik hem in de map rapporten plaatsen? Mmm, het rapport is nog niet gemaakt, dus ‘projecten’ lijkt me toch het beste.

Oh gut, is het al zo laat? Nog even gauw naar de WC voordat ik me klaar ga maken voor de reis naar huis…

Goed, nog vijfentwintig minuten en dan is het half zes. Dat geeft me nog net genoeg tijd om te checken of er nog iets leuks op Geenstijl staat, om mijn koffiekopje in de keuken te zetten, mijn computer uit te zetten en mijn jas aan te doen. Morgen weer een dag. En volgende week ga ik heerlijk op een welverdiende vakantie naar de camping!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *